Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Neuropátia és kezelése
  2023-01-08 17:54:07, vasárnap
 
  Neuropátia esetén a perifériás idegrendszer idegei nem működnek megfelelően.

europátia esetén elsősorban a végtagokban érezhetünk tüneteket. Jellemzően fájdalmat, zsibbadást, viszketést, égő vagy bizsergő érzést tapasztalhatunk. A perifériás idegrendszer zavara leggyakrabban a végtagokat érinti, azonban az sem kizárt, hogy belső szerveinkre is hatással lehet.

Neuropátia hátterében az idegek sérülése állhat, amelyek sérülés, krónikus betegség, fertőző betegség, gyógyszerszedés, vitaminhiány, esetleg genetikai rendellenesség miatt alakulhat ki. Nagyon gyakran jár együtt cukorbetegséggel, vesebetegséggel, pajzsmirigy-alulműködéssel vagy májelégtelenséggel. Mindezek mellett a neuropátia egyes autoimmun betegségek tünete is lehet.

Neuropátia esetén alkalmazhatunk étrend-kiegészítőket, azonban minden esetben járjunk el körültekintően, és egyeztessünk a kezelőorvossal a választott termékkel kapcsolatosan.

Nézzük, hogy milyen étrend-kiegészítők lehetnek a segítségünkre a neuropátia kezelésének kiegészítésére!
1.B-vitaminok
A B-vitaminok hasznosak a neuropátia kezelésében, mivel támogatják az idegrendszer egészséges működését. A perifériás neuropátiát, amely során a lábujjakban, a lábfejben és a lábszárban tapasztalunk tüneteket, néha a B-vitamin hiánya okozza.

Ha B-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítőt választunk, akkor figyeljünk arra, hogy mindenképpen tartalmazzon B1-, B6- és B12-vitamint. A B1-vitamin szakértők szerint csökkenti a fájdalmat és a gyulladást, valamint megakadályozza a sejtek károsodását. A B6-vitamin segíthet megóvni az idegvégződéseket, de a fogyasztása során nem szabad túllépni az ajánlott mennyiséget, mert túlzott fogyasztása esetén ellentétes hatást érhetünk el vele. A B12-vitamin pótlására pedig azért van szükség, mert a neuropátia egyik kiváltó oka lehet a B12-vitamin hiánya, ami megfelelő pótlás nélkül akár maradandó idegkárosodást is okozhat.

B-vitaminban gazdag ételek közé tartozik a baromfi, a hal, a tenger gyümölcsei, a tojás, az alacsony zsírtatalmú tejtermékek és a zöldségek.

Étrendkiegészítők közül jótékony hatású lehet a sörélesztő fogyasztása. A Mannavita Nemes-Sörélesztő pehely természetesen előforduló fehérje, számos vitamint és nyomelemet tartalmaz, valamint a legjobb természetes B-komplex forrás. Fogyasztása egyszerű, kellemes, sajthoz hasonló íze miatt akár önmagában is fogyasztható, de beletehetjük vízbe, tejbe, gyümölcslébe vagy akár zöldséglébe is.

Egy 2017-es tanulmány megállapította, hogy a B-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítők fogyasztása elősegítheti az idegek helyreállítását, mert a B-vitaminok felgyorsíthatják az idegszövetek regenerálódását és javíthatják az idegműködést. A B-vitaminok ugyancsak hasznosak lehetnek a fájdalom és a gyulladás enyhítésében is.

2.Alfa-liponsav
Az alfa-liponsav egy értékes antioxidáns, amely hasznos lehet a cukorbetegség vagy a rákos megbetegedések okozta neuropátia kezelésében. Egyes szakemberek szerint csökkentheti a vércukorszintet, javíthatja az idegfunkciókat, és enyhítheti a lábaknál és a karoknál fellépő kellemetlen tüneteket, mint például a fájdalom, a viszketés, a bizsergés, a szúró és égő érzés, valamint a zsibbadás.

Alfa-liponsavban gazdag ételek közé tartoznak:
máj
vörös hús
brokkoli
sörélesztő
spenót
brokkoli
kelbimbó

Az alfa-liponsavat étrend-kiegészítő formájában is magunkhoz vehetjük. A Hepadex gyógynövény kivonat például egy olyan okosan megtervezett, 15 féle hatóanyagot tartalmazó készítmény, amely többek között alfa-liponsavat is tartalmaz. Szedése ugyancsak ajánlott cukorbetegség, gyenge májfunkciók, pajzsmirigyproblémák és méregtelenítés esetén.

3.NAC, azaz N-acetil-cisztein
Az N-acetil cisztein egy antioxidáns, a cisztein egyik formája, amely alkalmazható a neuropátiás fájdalom kezelésére és a fellépő gyulladás csökkentésére. 2010-ben végeztek néhány állatkísérletet, amely során megállapították, hogy a NAC csökkentette a neuropátiás fájdalmat, és javította a motoros kordinációs képességet. Antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően pedig enyhítette az idegkárosodást és az oxidatív stresszt.

Az N-acetil-cisztein természetes formában nem található meg az élelmiszerekben, ezért étrend-kiegészítő fogyasztásával tudjuk pótolni a számunkra szükséges mennyiséget. A korábban említett Hepadex gyógynövény kivonat az alfa-liponsav mellett tartalmaz N-acetil-ciszteint is, így ennek fogyasztása segíthet a neuropátia kezelésében.

4.Kurkumin
A kurkumin gyulladáscsökkentő, antioxidáns tartalmú vegyület, amely fájdalomcsillapító tulajdonságáról ismert. Segíthet enyhíteni a kezek és a lábak zsibbadását és bizsergését. Egy 2013-as kutatás során azt figyelték meg, hogy a kurkumin hasznos lehet a neuropátia korai szakaszában, ugyanis megakadályozhatja a krónikus neuropátiás fájdalom kialakulását.

2014-ben egy állatkísérlet során vizsgálták a kurkumin hatását. A vizsgálat során megállapították, hogy a kurkumin csökkentette a kemoterápia által kiváltott neuropátiát azoknál az egereknél, amelyeknek 14 napig adták. Megfigyelték, hogy pozitív hatással volt a fájdalomra, a gyulladásra és a funkcióvesztésre. A vizsgálat eredményei bizalomra adhatnak okot, de a kutatók kiemelték, hogy még további vizsgálatokat tartanak szükségesnek.

A kurkumint a Kurkunex étrend-kiegészítő segítségével tudjuk kényelmesen és biztonságosan pótolni szervezetünkben. A Kurkunex étrend-kiegészítő tartalmaz kurkuma kivonatot, kurkumát, gyömbér kivonatot, fekete bors és cayenne bors kivonatot, valamint cinket és B6-vitamint, amelyek növelik a kurkumin felszívódásának hatékonyságát. Az étrend-kiegészítő kapszula formában kapható, melyből 3x1 tabletta szedése ajánlott naponta a felnőttek számára.

5.Halolaj
A halolaj gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása, valamint a sérült idegek helyreállításában betöltött szerepe miatt lehet segítségünkre a neuropátia kezelésében.

Egy 2017-es tanulmány azt vizsgálta, hogy milyen hatékonysággal alkalmazható a halolaj a diabéteszes perifériás neuropátia kezelésében. Megállapították, hogy a halolaj lassíthatja a progressziót és visszafordíthatja a diabéteszes neuropátiát. Gyulladáscsökkentő tulajdonságai hasznosak a fájdalom és a kellemetlen érzés csökkentésében. Bár az eredmények ígéretesnek bizonyultak, a kutatók további vizsgálatokat tartanak szükségesnek.

A Mannavita MegaKrill olaj fenntartható halászatból származik, ami azt jelenti, hogy a szigorúan ellenőrzött halászatokban halászott halakból nyerik, amelyek nem károsítják, és nem borítják fel a tengeri ökoszisztémát. Krill olajat és halolajat is tartalmaz, így komplexebb hatást fejt ki, mintha csak krill olajat vagy csak halolajat szednénk külön. Nyugodtan fogyasztható folyamatosan, nem szükséges szünetet tartani a fogyasztásában.

6.Apirax méhméreg
Az Apirax méhméreg egy külsőleg alkalmazható készítmény, amely gyógynövényeket és más természetes hatóanyagokat tartalmaz. Alkalmas az ízületi és egyéb végtag fájdalmak külsődleges enyhítésére. Mivel az Apirax méhmérget tartalmaz, ezért kizárólag külső használatra ajánlott, nem kerülhet szembe, nyálkahártyára, valamint sérült vagy irritált bőrfelületre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: cukorbetegséggel, idegvégződéseket, funkcióvesztésre, felgyorsíthatják, tulajdonságainak, megállapították, szervezetünkben, tulajdonságáról, felszívódásának, vesebetegséggel, élelmiszerekben, állatkísérletet, helyreállítását, regenerálódását, gyógynövényeket, vércukorszintet, gyógyszerszedés, tapasztalhatunk, kiegészítésére, hatékonysággal, alkalmazhatunk, körültekintően, csökkentésében, megakadályozza, kezelőorvossal, fogyasztásával, alulműködéssel, megbetegedések, nyálkahártyára, idegfunkciókat, idegkárosodást, rendellenesség, méregtelenítés, fogyasztásában, megállapította, kapcsolatosan, perifériás idegrendszer, végtagokban érezhetünk, végtagokat érinti, idegek sérülése, neuropátia egyes, választott termékkel, neuropátia kezelésének, neuropátia kezelésében, idegrendszer egészséges, perifériás neuropátiát, lábszárban tapasztalunk, sejtek károsodását, fogyasztása során, ajánlott mennyiséget, neuropátia egyik, tenger gyümölcsei, Mannavita Nemes-Sörélesztő, Mannavita MegaKrill,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  A fenyő nem szép fa, (...)  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  képre írva  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Becsüld meg azt amid van,...  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Életművészet  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Rögtön puha Mézes Krémes  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Életművészet  Facebookon kaptam  Ébredj  Jó éjt  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Az idő elsodorja létezésünk  Minden szülő a lényével nevel.  Palóc Grand Canyon  Különös!  Esti kép  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A hét szűk esztendő  Ma  Egyszerűen  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Ma  Április 22. a Föld napja,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Rögtön puha Mézes Krémes  Föld napja április 22  A föld szépségéért  Muratáj  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Jó éjt  A Mester kezének érintése  Az idő elsodorja létezésünk  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Bella István: Zsoltár  A keserű igazság  Becsüld meg azt amid van,...  Szent György napi hiedelmek, s...  Messziről jött ember  Facebookon kaptam Krisztinától  Egyszerűen  A keserű igazság  Szép estét  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
perifériás idegrendszer, végtagokban érezhetünk, végtagokat érinti, idegek sérülése, neuropátia egyes, választott termékkel, neuropátia kezelésének, neuropátia kezelésében, idegrendszer egészséges, perifériás neuropátiát, lábszárban tapasztalunk, sejtek károsodását, fogyasztása során, ajánlott mennyiséget, neuropátia egyik, tenger gyümölcsei, alacsony zsírtatalmú, sörélesztő fogyasztása, legjobb természetes, 2017-es tanulmány, idegek helyreállítását, idegszövetek regenerálódását, gyulladás enyhítésében, értékes antioxidáns, cukorbetegség vagy, rákos megbetegedések, karoknál fellépő, alfa-liponsavat étrend-kiegészítő, olyan okosan, cisztein egyik, neuropátiás fájdalom, fellépő gyulladás, neuropátiás fájdalmat, motoros kordinációs, oxidatív stresszt, számunkra szükséges, korábban említett, lábak zsibbadását, 2013-as kutatás, kurkumin hasznos, neuropátia korai, krónikus neuropátiás, állatkísérlet során, kurkumin hatását, vizsgálat során, kurkumin csökkentette, kemoterápia által, vizsgálat eredményei, kutatók kiemelték, kurkumin felszívódásának, étrend-kiegészítő kapszula, felnőttek számára, sérült idegek, diabéteszes perifériás, halolaj lassíthatja, diabéteszes neuropátiát, kellemetlen érzés, eredmények ígéretesnek, kutatók további, szigorúan ellenőrzött, tengeri ökoszisztémát, külsőleg alkalmazható, cukorbetegséggel, idegvégződéseket, funkcióvesztésre, felgyorsíthatják, tulajdonságainak, megállapították, szervezetünkben, tulajdonságáról, felszívódásának, vesebetegséggel, élelmiszerekben, állatkísérletet, helyreállítását, regenerálódását, gyógynövényeket, vércukorszintet, gyógyszerszedés, tapasztalhatunk, kiegészítésére, hatékonysággal, alkalmazhatunk, körültekintően, csökkentésében, megakadályozza, kezelőorvossal, fogyasztásával, alulműködéssel, megbetegedések, nyálkahártyára, idegfunkciókat, idegkárosodást, rendellenesség, méregtelenítés, fogyasztásában, megállapította, kapcsolatosan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6171
  • e Hét: 31062
  • e Hónap: 62548
  • e Év: 267249
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.